DEMİR 3 KLORÜR

DEMİR 3 KLORÜR

Demir 3 Klorür

Demir üç klorür, arıtma sistemlerinde koagülant olarak kullanılan asidik özellikli, koyu kahve renkli bir kimyasaldır. Baskı devre yapımında, demir oksit pigment üretiminde, çamur şartlandırmada da kullanılmaktadır. Asidik özellik gösterdiği için kullanım ve depolama esnasında plastik veya paslanmaz çelik tanklar kullanılmalıdır. 30 – 60 Lt lik bidonlarda, IBC tanklarda ve tanker olarak satışı yapılır.

Demir üç klorür, ticari olarak % 40 konsantrasyonda üretimi ve satışı yapılan, yoğun olarak arıtma sistemlerinde kullanılan, koyu kahverengi (pas) renginde, sıvı bir kimyasal maddedir.

Demir Üç Klorürün Kullanıldığı yerler

Arıtma sistemleri, çamur şartlandırma, baskı devre yapımı, demir oksit pigment üretimi, bakır aşındırmada kullanılmaktadır.

Demir üç klorür, evsel ve endüstriyel temiz su ve atıksu arıtma işlemlerinde, bakır aşındırma, elektronikte baskı devrelerin yapılmasında, demir oksit pigmentlerinin üretiminde, çamur şartlandırma işlemlerinde kullanılmaktadır. En yoğun kullanıldığı alan arıtma sistemleridir. Demir üç klorür hem içme suyu arıtma sistemlerinde, hem de atıksu arıtma sistemlerinde koagülant malzeme olarak kullanılmaktadır. Demir üç klorür üretimi yapılırken Tip1 ve Tip2 olarak iki şekilde üretilir. Tip1 genellikle içme suyu arıtma sistemlerinde ya da hassas işlem yapan metal yüzey temizlemede tercih edilmektedir. Tip2 ise bir çok sektörün atıksu arıtma sistemlerinde koagülant malzeme olarak kullanılmaktadır.  Demir 3 klorür diğer koagülant malzemelere göre, fiyatının daha uygun olması sebebiyle tercih edilmektedir. Daha fazla bilgi ve fiyat için satış mühendislerimizden bilgi alabilirsiniz.

ÖncekiIFAT 2014 Münih Gezisi
SonrakiBOİ ve AKM Miktarını Düşürmek İçin 10 Küçük İpucu